info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppköp inom håltagningsbranschen – flyttar tillverkning till Bulgarien

Företaget Puvac utvidgar sin verksamhet och köper upp två företag. Tillverkningen av maskinerna, i huvudsak håltagning och golvslipning, ska nu ske i Bulgarien.

Jerneviken Maskin AB saluför bland annat kärnborrmaskiner och diamantverktyg. Foto: Dr. Bender

Det Helsingborgsbaserade företaget Puvac har en bakgrund i Pullman-Ermator AB, som var specialiserade på stoftsugare och luftrenare och som 2017 såldes till Husqvarna.

Puvac har nu utvidgat sin verksamhet och köpt företagen Jerneviken Maskin AB, med basen i Göteborg och Jack Midhage AB med rötterna i Båstad. Man ser en bra potential i marknaden för bygg- och anläggning och behovet av skärande och håltagande i exempelvis betong.

Ett av företagen som köps upp.

Båda företagen har breda sortiment av maskiner, diamant- och hårdmetallverktyg samt tillbehör för kapning, borrning och

slipning.

– Jerneviken är till 80 procent inriktad mot håltagning. Midhage är inom hela byggbranschen, säger Torbjörn Bengtsson, vd på Puvac.

Puvac kommer nu ta över själva tillverkningen av maskiner inom i huvudsak håltagning och golvslipning, men tillverkningen omfattar också rivning, uthyrning och maskiner inom hela byggindustrin. Tillverkningen kommer att ske i Bulgarien.

– Vi ska fokusera på de maskintyper som Jerneviken och Midhage tidigare tillverkade i Sverige, säger Torbjörn Bengtsson.

Kommer företagen att fortsätta ha sin verksamhet i Sverige?
– Ja, för Jerneviken och Midhage är Puvac bara ett ägarbolag och för kunden blir det ingen skillnad. Det är tillverkningen av maskinerna som vi kommer att ta över, säger Torbjörn Bengtsson.

Varför gör ni det här köpet?
– Vi vill utveckla dem och hela marknaden. Det är mellan sex till åtta företag som håller på med samma sak. Målet är väl att förvärva ytterligare någon av dem, säger Torbjörn Bengtsson, vd på Puvac.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppköp inom håltagningsbranschen – flyttar tillverkning till Bulgarien

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig