info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tvist om 1 000 semesterkronor

VVS-företagen vill vänta med att betala den avtalade höjningen av semesterersättningen till 2008. Tvister pågår om utbetalningar där mellan 700 och 1000 kronor saknas.

Enligt Byggnads skulle vvs-montörer få semesterersättningen höjd med mellan 700 och 1000 kronor i år som en följd av det nya kollektivavtalet. Men VVS-företagen har en annan uppfattning.

– Vi uppfattade förhandlingen så att 2007 är intjänandeår för den nya semesterersättningen. Den börjar betalas ut 2008, säger Robert Jakobsson, förhandlingschef på VVS-företagen.
De olika uppfattningarna om vad man var överens om kom fram då semesterersättningen betalades ut i samband med semestern. Sedan dess har förhandlingar pågått.

Just nu är centrala förhandlingar ajournerade. Den 5 december träffas Byggnads och VVS-företagen på nytt. Men ingen förefaller beredd att ge efter.
– Allt i avtalet träder i kraft 2007 utom några enstaka, särskilt angivna punkter. Och när det gäller semesterersättningen så finns det inge annat skrivet än att den ska gälla direkt, säger Rolf Levin på Byggnads.

VVS-företagen anser sig ha starka argument för att utbetalningen ska dröja till 2008.
– Men så länge förhandlingar pågår vill jag inte gå ut med dem, säger Robert Jakobsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tvist om 1 000 semesterkronor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig