info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två män åtalas för insiderbrott efter Karlatornet-affär

Två män har åtalats, misstänkta för insiderbrott kopplat till Sernekes prestigebygge Karlatornet i Göteborg. Enligt åklagaren hade männen tillgång till insiderinformation om affären.

Två män köpte aktier efter att de har fått förhandsinformation om att Balder blev aktieägare i Serneke group. De står åtalade misstänkta för insiderbrott. Foto: Pressbild Serneke

Den 17 december 2020 publicerades nyheten om att fastighetsbolaget Balder förvärvade
50 procent av aktierna i Karlatornet AB och blev aktieägare i Serneke Group.

Dagen innan nyheten publicerades köpte två män – bägge företagare i branschen – på sig aktier i Serneke group för vardera 400 000 kronor, uppger Göteborgsposten.

Enligt förundersökningen, som GP hänvisar till, ska männen ha utbytt information på telefon om att ”något var på gång” kring Serneke och Karlatornet strax före köpet.

En av de åtalade, ska under ett bankmöte, ha berättat för två banktjänstemän om affären och att Sernekes aktie skulle gå upp. Enligt banktjänstemannen var det uppenbart att den åtalade mannen satt på insiderinformation, skriver GP. Banken ska därefter ha larmat Finansinspektionen.

Ekobrottsmyndigheten anser att de har haft insyn i affären och en åklagare har nu åtalat dem för insiderbrott i i Stockholms tingsrätt.

De båda misstänkta männen nekar till brott. Huvudförhandlingen i målet är bokad till maj 2022.

Serneke skriver i ett pressmeddelande att det enligt stämningsansökan inte finns några
kopplingar mellan de åtalade och Serneke. Det finns heller inget som tyder på att insiderinformation härrör från Serneke.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två män åtalas för insiderbrott efter Karlatornet-affär

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig