info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två allvarliga byggolyckor i Göteborg

Två svåra byggolyckor har inträffat i Göteborg. En asbest-sanerare skadades svårt efter ett fall från en skylift på Eriksbergs gamla varvsområde. I centrala Göteborg föll en ställningsbyggare cirka fyra meter när han höll på att bygga en ställning.

Asbestsaneraren skadade allvarligt. Han var anställd av företaget BR Rengöring och skadeservice ApS med säte i Danmark. Företaget deltar i en omfattande asbestsanering av byggnaderna på varvsområdet, som underentreprenör till NKR Rivning AB.
Den 56 årige mannen, skulle göra en förflyttning av en skylift på torsdagen. Han stod i korgen varifrån maskinen manövrerades. Ingen såg hur olyckan gick till. När arbetskamrater sökte honom fann de mannen liggande på marken.

Arbetsmiljöverket har kontrollerat arbetsplatsen och på inspektörernas inrådan ska en opartisk besiktning av maskinen göras.
– Vi vill inte spekulera i vad som hänt. Skyliften hade körts på ett riktigt sätt. Den hade inte vält, nu får utredningen visa vad som skett, säger Jörgen Conradsson, arbetsmiljöverket i Göteborg.
Mannen skadades allvarligt. Skallen spräcktes vid fallet. Enligt uppgifter till arbetsmiljöinspektionen hade mannen hjälm. Han fördes medvetslös till sjukhus och sövdes ner. Läget är allvarligt men stabilt, enligt platschefens rapport.

Den andra olyckan inträffade i centrala Göteborg i går kväll. En ställningsbyggare skulle bygga en ställning på Skånegatan. På fasaden fanns det lampor, som gjorde ställningsbygget lite komplicerat. Enligt arbetsgivarens rapport till arbetsmiljöverket, skulle ställningsbyggaren täta öppningen. Det var då mannen ramlade ner i hålet. Fallet blev cirka tre och en halv meter. Arbetsgivaren, Ställningsarkitekterna i Norden AB, gjorde sin anmälan idag, olyckan inträffade på torsdagskvällen.
Mannen som skadades är 44 år. Det finns ingen exakt uppgift om hur han klarade fallet. Enligt den första polisrapporten var han medvetslös en stund efter fallet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två allvarliga byggolyckor i Göteborg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig