info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tunnelborren slet loss hans hår

Borrarbetaren Christoffer Larsson fastnade med sitt hår i en tunnelborr på Hallandsåsen. Hela hans skalp slets loss. -Jag fattade inte vad som hände. Jag bara såg hur cigaretten plötsligt blev röd av blod, säger han. Idag är Christoffer tillbaka på jobbet och håret har börjat växa ut.

Han hade precis gått på ett nytt pass och stod och rökte när olyckan hände. Christoffer hade ryggen vänd mot en av provborrarna, som plötsligt drog igång.
– Jag kände att det drog till i nacken och det kändes som att jag lyftes upp. Då tänkte jag att nu tappar jag håret. Men det var värre, säger han.
Hela hans skalp var borta, långt ner i nacken. Totalt en yta på 45 gånger 35 centimeter.
-Konstigt nog gjorde det inte ont, beroende på chocken. Så jag förstod aldrig hur illa det var. Men jag förstod att det inte var bra, för mina arbetskamrater såg lite småskrämda ut, berättar han.

Först när Christoffer Larsson vaknade upp på sjukhuset efter en nio timmar lång operation, fick han veta skadans omfattning.
Han opererades av ett läkarlag på plastikkirurgen vid Malmö universitetssjukhus och operationen var mycket komplicerad. De tunna blodkärlen syddes ihop med mikrokirurgi. Ögonbrynen satt kvar i skalpen och läkarna använde dem som riktmärken.

Allt gick över förväntan. Bara tre veckor efter olyckan skrevs Christoffer ut och i september var han tillbaka på jobbet, även om han nu jobbar utanför tunneln.
Så fort såren läkt började håret växa igen.
-Jag är förvånad. Jag trodde jag skulle vara korthårig resten av livet, säger Christoffer som är 24 år och kommer från Öregrund, utanför Uppsala. Olyckan hände den 30 maj förra året.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tunnelborren slet loss hans hår

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig