info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v38, 39

Emelies uppmaning under pandemin: "Ha en plan B"

Ha en alternativ idé på hur ni ska utföra arbetet om den ursprungliga inte går att genomföra. Det är lärlingen Emelies konkreta tips för att få jobbet att flyta.

Trälärlingen Emelie Ahlström kapar till kortlingar på Peabs projekt Kvarteret Skoltomten i Västerås. Just nu sätts innerväggar till de 81 lägenheterna som byggs.

Vad bygger ni vidare på?

– I ett av trapphusen är vi klara med stomkompletteringen och där jobbar vi nu med målning, plattsättning och parketten. Om några veckor kan vi sätta igång med rumskompletteringen. I det sista trapphuset fortsätter stomkompletteringen en bit in i maj.

Vilka problem har ni stött på i samband med krisen?

– Än så länge har vi i det här projektet varit väldigt förskonade. Vi kan bara konstatera att det varit något högre frånvaro än tidigare på grund av vård av barn och förkylningssymtom. Det känns tryggt för oss att Peab har en grupp som aktivt jobbar med den här frågan, som kommer ut med tydliga direktiv efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det skickas ut information kontinuerligt, bland annat på sms och mail till alla anställda.

Har ni uppmaning eller tips till kollegor, uppdragsgivare och kunder?

– Det tipset vi kan ge är att göra en riskanalys och skaffa en plan B för kommande period. Samt att alla på arbetsplatsen tänker till vad de personligen kan göra för att minska risken för smittspridning på arbetsplatsen.

Annons
Infobric 250×600 v38, 39

Du läser: Emelies uppmaning under pandemin: "Ha en plan B"