info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Träffad av stålbalk - avled

Byggnadsarbetaren som träffades av en stålbalk på centralstationen i Stockholm har avlidit.

Det var i måndags som en 51-årig byggnadsarbetare skadades allvarligt vid en arbetsplatsolycka på Stockholms central. Mannen höll på med spåntningsarbete och assisterade maskinföraren av pålkranen när olyckan inträffade. En fyra meter lång H-balk lossnade från kranen och träffade mannen nere på marken.
Mannen var anställd av Arlanda Invest men vid olyckstillfället inhyrd av Züblin Oden för att utföra spåntningsarbete vid ett förberedande arbete inför Citybanan i Stockholm.

– Det vi vet i dagsläget är att en stålbit lossnat från balken och att säkerhetslinan, som måste finnas vid alla tunga lyft, inte var kopplad. Men exakt vad som har hänt och varför – det kan vi inte säga än, sa tidigare i veckan Pär Land, vd för Züblin och delägare i Züblin Oden Contractors, som har huvudentreprenaden på arbetsplatsen.
Züblin Oden har två veckor på sig att dokumentera och utreda olyckan, för att sedan lämna över den till Arbetsmiljöverket för utredning och rapport.

– Om vår utredning visar att olyckan orsakades av att någon har begått ett arbetsmiljöbrott, lämnar vi det vidare till polisen. Men det vill jag inte spekulera i utan det får utredningen visa i så fall, säger Leif Lanninge, arbetsmiljöinspektör i Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Träffad av stålbalk - avled

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig