info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tomas, 64 år: ”Jag blev uppsagd på grund av skadorna”

Betongarbetaren och armeraren Tomas Fält är nybliven pensionär och tycker att det var en lättnad att få lämna arbetslivet.

”Jag gick två månader innan jag fyllde pensionär. Det fick vara slut. Det var en lättnad att få lämna arbetslivet. Fast helst hade jag velat hålla tiden ut. Det kan se ut som jag jobbat hela vägen men de senaste två åren har jag inte jobbat alls, fast jag försökt hitta nya jobb, bland annat genom Galaxen. I själva verket har jag gått på a-kassa tills jag blev utförsäkrad, har haft sjukpenning men också tagit av egna, sparade, pengar för att klara mig och slippa ta av pensionen. Jag har artros i knä och höfter, liksom ryggproblem och högt blodtryck och höga blodvärden.

Jag har ont och är väldigt stum i benen sedan 4-5 år. Det har varit svårt att gå upp på morgonen och några gånger har jag gått och ramlat, en gång svimmade jag. Då konstaterade en läkare att jag inte kan jobba som betongarbetare längre och på företaget vågade de inte ha mig kvar. De sa jag kunde skada mig. Så jag blev av med jobbet.”

Läs även: Allt längre till pension

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tomas, 64 år: ”Jag blev uppsagd på grund av skadorna”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig