info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tjuvar skulle flytta ställning till annat bygge – skyllde på "Snickar-Tompa"

De två männen försökte stjäla en byggnadsställning och flytta den till ett annat bygge. De körde i en stulen bil med en stulen släpvagn men skyllde allt på "Snickar-Tompa".

En 40-årig man stod nyligen åtalad i Södertörns tingsrätt för flera brott. Ett av dem var försök till stöld av en byggnadsställning.
Det var i slutet av januari i år som det hela inträffade. 40-åringen ringde sin vän och berättade att han hade ett extraknäck på gång. Männen skulle få någon tusenlapp var om de monterade ner en byggnadsställning och flyttade den till ett annat bygge.

Planen var att de skulle slå till mitt i natten. 40-åringen hämtade upp kompanjonen i en stulen bil med stulet släp och de åkte till ett bygge söder om Stockholm.

Läs också Tjuvarnas jätteräd: stal verktyg från 17 byggföretag

LÄS MER: Inbrotten har ökat på byggarbetsplatser.

De monterade ner byggnadsställningen, vilket tog ungefär tio minuter. Därefter körde de fram bilen med släpet. Men de fångades på film av företagets övervakningskamera och greps av polis.
Männen uppger i förhör att de ångrat sig och egentligen inte tänkte utföra stölden, något som tingsrätten inte tror på. 40-åringen och hans kompanjon har uppgett att de lånade bilen med släp från en person som de kallar ”Snickar-Tompa”. De har inte kunnat ge närmare uppgifter om personen eller var de hämtade bilen.

Enligt vd:n för ställningsföretaget var det beräknade värdet på byggnadsställningen 50 000 kronor.
Männen döms nu för försök till stöld och 40-åringen döms samtidigt för flera andra brott, bland annat häleri, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tjuvar skulle flytta ställning till annat bygge – skyllde på "Snickar-Tompa"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig