info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Takläggare vittnade om brutalt knivdåd – hörde skrik och tittade ner

Rättegången mot en man som misstänks ha försökt hugga ihjäl en kvinna avslutades nyligen. Viktiga vittnen: två takläggare som såg händelsen uppifrån.

Brottet ska ha skett på en parkeringsplats i Nyköping i oktober förra året. En 40-årig man anklagas för att ha försökt knivhugga en kvinna till döds, berättar Katrineholms-Kuriren. Kvinnan fick tre hugg i halsen samt hugg i bröstet, men överlevde.

I rättegången i Nyköpings tingsrätt, som nyligen avslutats, hävdade den 40-årige mannen att han inte haft en kniv, utan att han istället höll upp en nagelknipsare för att försvara sig. Åklagaren finner dock det otroligt att kvinnans svåra skador skulle ha kunnat orsakats av en nagelknipsare.

Katrineholms-Kuriren berättar att flera vittnen styrker påståendet om mannens grova våld mot kvinnan. I rättegången berättade två takläggare om sina iakttagelser. De jobbade på ett tak i närheten, när de hörde skrik och tittade ner på parkeringen. Takläggarna såg då en man som slog mot en person som låg på marken, samtidigt som de hörde en kvinna skrika.

Åklagaren har yrkat på tolv års fängelse för brottet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Takläggare vittnade om brutalt knivdåd – hörde skrik och tittade ner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig