info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet

Tågcharter – sex steg att tänka på

Tågcharter är på uppgång. Men vad ska man tänka på? Här kommer några konkreta tips till dig som tänkt ta rälsen istället för luftrummet i sommar.

Allt fler alternativ för tågcharter dyker upp. Foto: Mostphotos

1 – Ska jag välja charter? 

Nya och gamla resebolag lanserar nu allt fler tågcharterresor. Det fungerar egentligen precis som vanligt fast resmålen klingar nya. Du kollar pris och vistelseort och bolaget erbjuder en paketlösning. Det är bara att du reser med tåg istället. Ovant? Ja, men roligt! Tyvärr finns det fortfarande få destinationer att välja på.

2 – Resan är målet

Att resa med tåg tar ju så klart längre tid. Därför får man se resan som en del av målet. Att susa fram genom olika landskap är spännande och dagens tåg har både wifi och gott käk. Passa på att komma ned i varv. För barn kanske det finns en lekhörna att gå till?

Lofoten med tåg+buss kanske är något för dig?

3 – Planera smart

Tågluffarkortet still going strong. Om du tänker boka resan själv är det allra bäst att köpa tågluffarkort. De finns för olika många resdagar och kostar olika. Därför bör du noga tänka efter hur många dagar du verkligen är på resa. Till det kommer platsbiljetter och eventuella sovvagnstillägg. Det blir fort dyrt så det gäller att planera smart.

4 – Många byten

Du kan komma att behöva byta tåg på flera ställen om du tänker ta dig ned till Europa. De långa sträckorna är bäst att sova på. Ibland kan det vara värt att ta ett uppehåll på någon av de orter där du ändå måste byta. På så vis kan du och din familj lära känna nya spännande städer.

5 – Packa lätt och rätt!

Det är bra att ha med sig ombyte som är lätt att komma åt samt en termos och ett reservbatteri, om du blir sittande någonstans där det inte finns en kontakt. Av precis samma anledning är det bra att skriva ut resehandlingarna, så att du inte får onödiga problem med någon kontrollant som kanske inte pratar svenska.

6 – Ta hjälp när du planerar

Det finns både Facebookgrupper att få tips från, mängder med appar och resebyråer som specialiserat sig på att få ihop din tågresa hela vägen tur och retur.

Artikeln är publicerad i Byggnadsarbetarens del ”Efter jobbet” 

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V42-43 PC