info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
BluebeamPC 16-17

Svävade mellan liv och död – sedan ryckte byggkollegorna in

Snickaren Robert Karlssons dotter Linnea, 7 år, drabbades plötsligt av diabetes typ 1 och under några dagar var det fara för hennes liv. Det fick arbetskamraterna på byggfirman att agera.

Linnea, 7 år, och pappa Roberts arbetskamrater Emil Storsberg Pettersson och Robert Bergman. Foto: Privat

Det var i början av oktober som snickaren Robert Karlssons dotter Linnea kördes till sjukhus i Skövde med en då oklar sjukdom. Första dygnen var situationen kritisk och flickan svävade mellan liv och död.

Så småningom fick hon rätt diagnos, diabetes 1, och hennes läge blev snabbt bättre.

Men sjukdomen har förändrat familjens vardag. Plötsligt är det extremt noggrann kosthållning som gäller, mat som vägs, insulinsprutor och ständig mätning av blodsockernivåer.

Händelsen fick kollegorna på Karaten Bygg att reagera. Och agera. Tillsammans bestämde de sig att göra en film om diabetes i syfte att samla in pengar till Diabetesfonden. De kallar insamlingen ”Linneas vänner”. Företaget skänkte 10 000 kronor och hoppades på att allmänheten skulle bidra mer.

Hundratals delningar på Facebook senare är summan nu uppe i 30 000 kronor.

– Jag är kolossalt glad och överväldigad. Detta får mig att bära arbetskläderna med stolthet. Jag och min familj har inte ord för hur tacksamma vi är, säger Robert Karlsson.

Filmen kan du se här.

Här finns länk till insamlingen.

Annons
Ejendals 640×240 V16
arrow_forward Senaste nytt
Annons
LBrador 250×600 V9-20