info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Stressad" byggare gjorde samma sak igen – då fick butiken nog

En byggföretagare betalade bara för några brädor, men lastade sedan sin skåpbil full med panel från ett plocklager. Nu åtalas mannen för två stölder i bygghandeln.

Bygghandelns personal tog bilder på företagarens bil när han var inne och betalade i kassan vid andra stöldtillfället. Foto: Polisens förundersökning

Den 55-årige byggföretagaren var i många år kund hos en bygghandel i Växjö, vars butikområde är utrustat med övervakningskameror. Personalen upptäckte i oktober i fjol att ytterpanel som fanns i ett plocklager var slut men att några panelköp inte hade registrerats, vilket Smålandsposten var först att rapportera om.

När personalen tittade igenom övervakningsfilmerna såg de att företagaren endast betalat för ett par brädor i kassan, men lastade sin skåpbil full med panel. Mannen ska ha tagit varor för ett värde på 8 347 kronor.

I början av november misstänks byggföretagaren ha gjort en exakt likadan virkesstöld i bygghandeln, det var då som personalen vände sig till polisen. Totalt försvann virke värt 18 257 kronor vid de båda misstänkta stölderna.

Byggföretagaren nekar till brott och säger i polisförhör att ”det var aldrig någon tanke att inte betala för varor”. Den 55-årige byggföretagen förklarar också att han ”har haft det tufft och var stressad”. Kanske var han också tankspridd.

Han är också besviken på butikspersonalen, att någon i personalen såg vad han hade lastat men sedan tog betalt i kassan. Det är väldigt svårt för mig att förstå varför han inte reagerade”, uppger byggföretagaren i polisförhöret. Han åtalas nu för stöld i Växjö tingsrätt.

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din mail! Prenumerera på ”Byggnadsarbetarens nyhetsbrev”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Stressad" byggare gjorde samma sak igen – då fick butiken nog

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig