info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stort tillslag mot verktygstjuvar i Skåne – elva personer anhållna

Ett stort antal inbrott i företagsbilar har drabbat Skåne den sista tiden. Nu har polisen gripit elva personer misstänkta för verktygsstölderna.

Det var på torsdagen som polisen, efter tips från en privatperson som följt efter en misstänkt bil, genomförde husrannsakan mot en fastighet i Staffanstorp. I två bilar påträffades en stor mängd verktyg som misstänks ha stulits från byggen eller företagsbilar, rapporterar Sydsvenskan.
– Under de senaste veckorna har det rapporterats om en mängd inbrott i företagsbilar på flera håll i Skåne, så den kopplingen gjordes ganska snabbt, säger kommunpolis Michael Rydberg till tidningen.

LÄS MER: Inbrotten ökar på landets byggen

Totalt greps elva personer i samband med tillslaget. De anhölls sedermera av åklagare.
– Jag vill egentligen inte säga så mycket om de här personerna. Men med tanke på hur många de är och omfattningen på stöldgodset är det nog ett rimligt antagande att göra i det här skedet att det handlar om organiserad brottslighet, säger Michael Rydberg till Sydsvenskan.
Polisens har nu inlett arbetet med att återbörda de stulna verktygen.
– Mycket av godset var märkt med till exempel sån här DNA-färg. Det är mycket bra och just nu pågår ett intensivt arbete för att kunna placera ut godset hos sina rättmätiga ägare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stort tillslag mot verktygstjuvar i Skåne – elva personer anhållna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig