info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stort sug efter Peab-konvertibler

Två av fem Peab-anställda vill teckna konvertibler i företaget. Det gör att Peabs vd Mats Paulsson blir stolt över att hans anställda känner så stort engagemang.

Mellan den 26 november och den 12 december förra året erbjöds alla anställda i Peab och Peab Industri att teckna konvertibler i företaget. Över 41 procent, eller 5.198, av Peabs cirka 12.600 anställda i de nordiska länderna anmälde sitt intresse. Av Peab Industris 2.600 anställda vill 38 procent teckna konvertibler i företaget. Det anmälda teckningsbeloppet uppgår till 1669 miljoner kronor.

Konvertiblerna löper från 1 december till den 30 november 2012. Man har möjlighet till konvertering i december 2010, december 2011 och i september 2012 till konverteringskursen 68 kronor.
– Det är mycket glädjande att så många av våra anställda har tagit möjligheten att köpa konvertibler och därigenom bli delägare i Peab. Det visar vilken stark framtidstro och vilket stort engagemang som finns hos vår personal, skriver Peabs vd Mats Paulsson i ett pressmeddelande.

2005 lät Peab sina anställda köpa konvertibler för 87 kronor styck. I dag ligger värdet på närmare 150 kronor.
JM erbjuder förutom konvertibler dessutom prestationsaktier till sina anställda medan Skanska vill att deras anställda ska känna delaktighet genom att erbjuda aktier.

Konvertibel:
Även kallat konvertibelt skuldebrev utges av företag och kan bytas mot aktier i företaget till en viss bestämd kurs. Konvertibler är ett mellanting mellan lån och aktier och löper med lägre ränta än ett obligationslån. Risken är lägre än för aktier eftersom konvertibelägaren får tillbaka teckningsvärdet om det inte är lönsamt att konvertera. Om företaget går i konkurs har konvertibelägaren företräde framför aktieägare.
(Källa Nationalencyklopedin)

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stort sug efter Peab-konvertibler

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig