info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 v3

Storbyggare drar tillbaka varsel – 50 byggjobb räddas

Det blir inga uppsägningar på SH Bygg från Uppsala. Detta står klart sedan ledningen dragit tillbaka varslet.

Pressbild

Det var i november som SH Bygg varslade en tiondel av bolagets personalstyrka. Totalt 50 anställda varav 40 yrkesarbetare.

Orsaken till uppsägningarna var att företaget ville ha en höjd beredskap inför en stundande lågkonjunktur i byggbranschen.

– 2021 är i det närmaste helt oförutsägbart för oss, det kan bli ett skapligt eller ett rejält dåligt år. Att varsla är en del av vår beredskapsplan och ett av många alternativ för att ta oss igenom en sämre konjunktur, sa bolaget vd Lars Svensson till Byggnadsarbetaren då.

Sedan dess har företaget arbetet med olika lösningar för att försöka undvika att varslet blir verklighet. Och de har alltså lyckats.

– Ett särskilt stort tack riktas till våra entreprenadchefer, platschefer och kalkylenheter, vars insatser varit helt avgörande för att varslet kunde rivas, skriver Lars Svensson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Initiativen gällde allt från att ta jobb som vi normalt inte utför, tillfälligt förändrade arbetsuppgifter, kunder som skyndade på sina processer och tydliga chefer som i vissa fall bad medarbetare som hade sparat både semester och övertid att ta ut dessa.


Du läser: Storbyggare drar tillbaka varsel – 50 byggjobb räddas