info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Storaffär i ställningsbranschen: "Vi behöver nyanställa"

En storaffär är klar i ställningsbranschen när Heabs ställningsverksamhet köpts upp. "Vi kommer att behöva nyanställa fler".

Jonas Möllebro, vd för Sydställningar, som förvärvat verksamheter inom Heab. Foto: Stefan Fallgren/Creative Army

Sydställningar AB, med 170 anställda, köper ställningsbyggaren Heab’s avdelningar i Skåne och Västsverige. Totalt finns ett 70-tal personer anställda där.

Vad kommer detta att betyda för jobben?
– Vi kommer att behöva fler ställningsbyggare. Köpet är en del av vår tillväxtstrategi. Vi känner oss trygga med att det finns tillräckligt med jobb, säger Jonas Möllebro, vd och koncernchef för Sydställningar.

Läs också Stort ställningsbolag köper konkurrent

Genom köpet får Sydställningar bland annat en ökad tillgång till marknaden i Göteborg, vilket man eftersträvar. Det gör koncernen till Sveriges största privatägda ställningsmontör.

Jonas Möllebro säger att Heab kommer att bli ett systerbolag i koncernen och att man ska jobba med att samordna och integrera verksamheten. Han betonar att båda bolagen satsar på säkerhet i jobbet.

Hur kommer det sig att utvecklingen går mot fler sammanslagningar i ställningsbranschen?
– Det kan kanske bland annat bero på att det är allt mer ökade krav av olika slag på ställningsbranschen. Då kan det vara bra att ha en större organisation att hantera det, säger Jonas Möllebro.

Båda företagen är medlemmar i branschorganisationen STIB.

Tidigare under 2020 blev en annan affär i ställningsbranschen officiell när Xervon, en av landet största leverantörer av byggställningar och väderskydd, köpte AC Ställningsmontage.

Läs också Ställningsbolag går ihop – vill anställa fler

I början av året slogs även NCC’s ställningsbolag ihop till ett.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Storaffär i ställningsbranschen: "Vi behöver nyanställa"