info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stor verktygskupp mot Peab i Kalmar

Två storbyggen i Kalmar utsattes i helgen för inbrott. Maskiner för flera hundra tusen kronor stals. - Vi tolkar det som ett organiserat jobb, säger lagbasen Peter Hallgren.

Peab och ytterligare ett byggföretag vid bygget av Kalmars nya polishus blev av med handhållna maskiner värda över 100 000 kronor vid ett inbrott i helgen.
– Det tar ett antal dagar att få fatt på nya grejor så det är klart att det påverkar, säger Peabs lagbas på polishusbygget, Peter Hallgren.

Tjuvarna tog sig in genom att skruva loss en sektion av stängslet och sedan in i verktygsförrådet genom en ventilationskanal på 50 gånger 50 centimeter. Väl inne i förrådet kunde de lasta skruvdragare, tigersågar och slagborrmaskiner i två skottkärror, låsa upp dörren från insidan och gå iväg.
– Vi hade inbrott också helgen innan. Då tog de mest handverktyg. Man får känslan att det första inbrottet var en rekognosering iför helgens stora kupp, säger Peter Hallgren.

Bygget av City gross i Kalmar, ett annat Peab-bygge, utsattes för inbrott samma natt som polishuset. Också där stals handhållna maskiner. Värdet av det stulna på City grossbygget uppgår till sammanlagt 170 000 kronor, enligt Barometern.
– Där tömde de två containrar. Man få ju känslan av att det här är organiserat, säger Peter Hallgren.
Polisen har gjort brottsplatsundersökning och listat serienummer på de stulna maskinerna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stor verktygskupp mot Peab i Kalmar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig