info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stegen föll sju våningar – krossade vindruta på bil

Stegen föll från taket, sju våningar ner och krossade en vindruta. Tillbudet på bygget i Malmö är nu anmält till Arbetsmiljöverket.

Foto: Mostphotos/Ikano

I Västra Hamnen i Malmö bygger Ikano 193 lägenheter till tre olika bostadsrättsföreningar i objektet Parken 4. På bygget skedde i måndags en incident som hade kunnat slutat illa. En stege på taket till ett av husen kom i rörelse. Stegen gled förbi byggnadsställningen som var placerad vid husets fasad, föll sju våningar och landade på en bil som tillfälligt hade parkerats på byggarbetsplatsen.

Bilens framruta krossades men ingen person fanns i bilen eller i närheten av nedslaget.

Mikael Hallengren, produktionschef vid Ikano Bostadsproduktion, säger att han är glad att ingen kom till skada.

– Vi ser dock alltid allvarligt på den här typen av incidenter, inför skyddsstopp på alla våra arbetsplatser och tillsätter en utredning på vad som har hänt och vilka åtgärder och rutiner som behöver införas för att samma sak eller liknande incidenter inte ska ske igen. Tillbudet är anmält till Arbetsmiljöverket, säger han.

Vad ska ni göra för att det här inte ska hända igen?

– Vi har ett tydligt mål om noll arbetsplatsolyckor och arbetar aktivt för det. Då tillbudet skedde i måndags är utredningen ännu inte klar. Arbetsmomentet avbröts dock direkt i samband med tillbudet. Vi har i det här fallet under den tidiga utredningen sett att vi behöver göra en justering i beredningen av arbetsmomentet. Detta är redan genomfört.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stegen föll sju våningar – krossade vindruta på bil

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig