info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stark tillväxt för Stockholms byggbransch

Tillväxttakten i Stockholm är fortsatt stabil. Särkskilt bra går det för byggbranschen. Fler byggnadsarbetare har jobb, fler företag startas och färre går i konkurs.

Även om tillväxttakten mattats av något är den fortsatt stark för i stort sett alla branscher i Stockholm. I Stockholms stad är det byggbranschen inom den privata sektorn som står för den största positiva förändringen jämfört med förra året. I staden ökade lönesumman i byggbranschen med 15,7 procent. Det kan jämföras med 5,5 procent för samtliga branscher i staden. Och med 7,3 procent för samtliga branscher i landet.

Det startades också fler företag, och färre byggfirmor gick i konkurs. Det visar siffror från Stockholm Business Region, ett kommunalägt bolag som arbetar för att utveckla företagandet i Stockholm. Samtidigt visar även oktobers arbetslöshetsstatistik från Byggnads att sysselsättningen ökar bland byggnadsarbetare. I Stockholm, såväl som i resten av landet förutom Gotlands län. På Gotland steg i stället andelen arbetslösa byggnadsarbetare med 0,9 procent jämfört med samma månad förra året.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stark tillväxt för Stockholms byggbransch

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig