info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stämning mot Göran Persson

Ett byggbolag har stämt förre statsministern Göran Persson. Bolaget hävdar att han vägrat betala flera fakturor efter en tillbyggnad och kräver honom en halv miljon kronor.

Hösten 2010 gjorde byggfirman en tillbyggnad på bostadshuset till Göran Perssons fastighet Torps gård. Men nu stämmer bolaget Göran Persson till tingsrätten i Nyköping för att han inte betalat flera av räkningarna, berättar Aftonbladet.
”Arbetena är slutförda och godkända men Göran Persson har inte erlagt full betalning”, skriver byggföretaget i stämningsansökan.Från början lämnade byggbolaget ett fast pris på jobbet på 1,95 miljoner kronor. Detta accepterade inte Göran Persson och arbetet utfördes därför på löpande räkning. Totalt har företaget fakturerat för en arbetsinsats på 1 792 timmar.

Vägrar betala

Totalt är det tre fakturor som Göran Persson ska ha vägrat betala. Hans ombud, advokat Henrik Bellander, menar att byggbolaget saltat räkningen.
– Företaget har tagit betalt för timmar när de inte har varit på plats. Det handlar om arbetstimmar som aldrig har utförts, säger han till Aftonbladet.
Byggföretaget säger i stämningsansökan att de anställda jobbat 40 timmar i veckan, måndag till torsdag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stämning mot Göran Persson

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig