info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Föll cirka tre meter från byggställning - 35-åring förd till sjukhus

En allvarlig arbetsplatsolycka inträffade i Helsingborg på tisdagen då en byggnadsarbetare trampade igenom en ställning.

Foto: Mostphotos

Polis och ambulans larmades vid 13-tiden på tisdagen till en byggarbetsplats i Ringstorp, i Helsingborg. Enligt initiala uppgifter rörde det sig om att en arbetare trampat igenom ställningen, ett fall på 2,5-3 meter och skadats.

Byggnadsarbetaren är 35 år och fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har hållit förhör den skadade mannen, samt vittnen på arbetsplatsen.

– En anmälan om arbetsmiljöbrott är upprättad, men jag vet inte vad rubriceringen kan bli. Kanske vållande till kroppsskada. Jag har skickat detta vidare till arbetsmiljöverket så får vi se vilken bedömning de gör vid en eventuell inspektion. Ärendet ligger öppet, säger polisens förundersökningsledare Stefan Mårtensson

Mannen som skadades hade änglavakt.

-Killen hade trampat igenom underlaget, trallen låg löst och han ramlade igenom ett antal meter men som tur var fick han inte livshotande skador. Han klagade över smärta, bland annat ont i axeln.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Föll cirka tre meter från byggställning - 35-åring förd till sjukhus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig