info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stålbalken gav livshotande skador

Läget är fortfarande oklart för den byggnadsarbetare som i måndags fick en stålbalk över sig vid ett spåntningsarbete vid centralstationen i Stockholm.

– Det vi vet i dagsläget är att en stålbit lossnat från balken och att säkerhetslinan, som måste finnas vid alla tunga lyft, inte var kopplad. Men exakt vad som har hänt och varför – det kan vi inte säga än, säger Pär Land, vd för Züblin och delägare i Züblin Oden Contractors, som har huvudentreprenaden på arbetplatsen.

Den skadade byggnadsarbetaren är 51 år, anställd av Arlanda Invest men för tillfället inhyrd av Züblin Oden för att utföra spåntningsarbete. Just nu pågår arbete med att bygga arbetstunnlar inför det kommande byggprojektet Citybanan i Stockholm. Mannen assisterade maskinföraren av pålkranen när olyckan inträffade. En fyra meter lång H-balk lossnade från kranen och träffade mannen på marken.
Han har livshotande skador och vårdas nu på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Läget är fortfarande oklart för den byggnadsarbetare som i måndags fick en stålbalk över sig vid ett pålningsarbete på centralstationen i Stockholm.Züblin Oden har två veckor på sig att dokumentera och utreda olyckan, för att sedan lämna över den till arbetsmiljöverket för utredning och rapport.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stålbalken gav livshotande skador

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig