info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stal hel byggcontainer mitt på dagen – "Någon med rejäl is i magen"

Mitt på dagen stals en container fylld med verktyg från ett övervakat område på Gotland. Polisen misstänker att tjuvarna smet iväg med stöldgodset på Gotlandsfärjan.

I lördags skulle grävmaskinisten Oskar Broström hämta upp en maskin på firmans upplag. På vägen körde han förbi deras uppställningsplats och kände att något inte stod rätt till.

– Jag åkte tillbaka och så såg jag att det var en container som var borta, berättar Oskar.

Containern var fylld med brännmärkta verktyg till ett värde av några hundra tusen kronor. Den stod på en stor parkering i ett gammalt militärområde som väktare åker igenom. Det är inte första stölden de varit med om. Tidigare har tjuvar brutit sig in i deras bilar och stulit däck.

– Vi borde ha lärt oss, men istället stoppar vi in allt i en container som de bara kan lyfta upp och åka iväg med.

Hur tror du att det har gått till?

– Min gissning är att de har använt en kranbil och åkt med färjan till Nynäshamn för att sedan åka vidare. Vår firma ligger nära terminalen. Det var mitt på dagen så det måste varit någon med rejäl is i magen.

Hur kan den blivit stulen mitt på dagen?

– Det är en vanlig, blå, omärkt container. Om medarbetarna lagt en beställning kan det vara så att de inte ens reagerar om det kommer en kranbil och hämtar upp den. Kranbilar ska vara ute på dagen, det är inte konstigt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stal hel byggcontainer mitt på dagen – "Någon med rejäl is i magen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig