info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sprängsten flög ut på vägbanan: ”Känsligt ställe”

För tredje gången på kort tid stängdes Värmdöleden av vid Skurubron utanför Stockholm i går. Orsaken var att sprängsten flög ut under sprängningen på vägbanan.

Foto: Mostphotos

I samband med bygget av nya Skurubron vid Värmdöleden utförs sprängningar. Just nu pågår sprängningar vid ett känsligt ställe längs väg 222 och Trafikverket stänger av vägen under cirka tio minuter på förmiddagen.

Men igår flög sprängsten ut på påfarten och på vägbanan. Enligt en bilist som var på plats välte en stor container som i sin tur föll över och rubbade cementrefugen som skiljer de båda vägbanorna åt, skriver Aftonbladet. Väg 222,  i riktning mot Gustavsberg, var avstängd under cirka 40 minuter och påfartsrampen var avstängd fram till kl 16.00 på eftermiddagen.

Läs också Hus och bilar skadade i våg av sprängningsolyckor

– Det är ingenting som har gått fel. Vi har med i beräkningen att det kan hända. Det är ett känsligt ställe och det är nära vägen och då är det jättesvårt att förhindra att det kommer ut sten på vägen, säger Åse Wallin, projektledare på Trafikverket.

– Efter varje sprängning gör vi en analys för att se om vi kan göra något mer för att begränsa risken för trafikpåverkan.

Det var tredje gången under drygt en månad som sprängsten kommer ut i vägbanan vid Skurubron. I slutet av januari inträffade en sprängning på Värmdöleden som ledde till att säkerhetsräcket gick sönder och stenblock hamnade på vägbanan.

Båda körfälten stängdes av och röjningsarbetet dröjde drygt två timmar. En månad senare, den 24 februari, inträffade en liknande händelse när stenar hamnade
på vägbanan, enligt uppgifter från DN.se

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Läs också Trafikverket nobbar den säkraste sprängmetoden

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sprängsten flög ut på vägbanan: ”Känsligt ställe”