info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

SOS meddelar åter polisen om olyckor

SOS Alarm ska åter meddela polisen om arbetsplatsolyckor. Under ett drygt halvår har de dragit in den informationen med hänvisning till patientsekretessen.

Tidigare meddelade SOS Alarm alltid polisen vid ambulansutryckningar till vad som verkade vara arbetsplatsolyckor. Men sedan ett drygt halvår har de helt dragit tillbaka den informationen med hänvisning till sekretess.

Det agerandet har fått mycket kritik eftersom det försvårar polisens utredningsarbete. Polisen riskerar att helt missa arbetsplatsolyckor, eller att få information om dem sent.

Nu meddelar SOS Alarm att de åter ger information till polisen, om än mer begränsad än tidigare. De ska tala om att det inträffat något som kan vara en arbetsplatsolycka och lämna adressen, tidigare gav de också mer information om vad som hänt.

Den här lösnigen har SOS Alarm kommit fram till i samråd med Socialstyrelsens jurister. SOS Alarms presstalesman Anders Klarström påpekar att information hela tiden lämnats i fall då även räddningstjänsten ryckt ut, att oklarheterna har gällt rena ambulansutryckningar.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: SOS meddelar åter polisen om olyckor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig