info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

Smög in på finbygget – bodde där i 10 dagar

En 34-årig man passade på att skaffa sig ett tillfälligt boende på ett bygge i Karlskrona. Nu åtalas han för olaga intrång, berättar Sydöstran.

Här hittade 34-åringen en lägenhet att bo i. Foto: HSB

Det byggs 67 exklusiva bostadsrätter på Pantarholmen i Karlskrona, med balkonger och uteplatser och utsikt över vattnet. Bygget är inne i sitt slutskede och lägenheterna ska stå klara för inflyttning i september i år.

Men redan för några veckor sedan installerade sig en första boende i huset. Det var en 34-årig man, som passade på att använda det nästan färdigställda bygget som sin bostad.

– Han har som det verkar gjort en lägenhet till sitt hem, säger Michael Hesselberg vid Karlskronapolisen till Sydöstran, som berättar historien.

Tidningen skriver att 34-åringen sedan tidigare är känd av polisen och att han bland annat har hängt sina kläder i en garderob till den aktuella lägenheten där han gjorde sig rejält hemmastadd. Han sov där i tio dagar i sträck och en platschef på bygget har berättat att 34-åringen rökt och använt lägenhetens toalett.

Mannen sitter nu häktad och Sydöstran berättar att han enligt åtalet ska ha slagit sönder två entrédörrar och en fönsterruta för att ta sig in. Det hela har kostat 52 600 kronor för byggföretaget och mannen åtalas för skadegörelse och olaga intrång.

Annons
EHRAB 250×600 v43c
EHRAB 250×600 v43a
EHRAB 250×600 v43b

Du läser: Smög in på finbygget – bodde där i 10 dagar