info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Slogs omkull av betongslang efter luftskott – man till sjukhus

En betongpumpsförare höll på att plocka ihop pumpen. Då slogs han omkull av slangen. Mannen fördes till sjukhus men beskrivs under omständigheterna må bra.
– Det viktiga är att det har gått bra. Jag är glad att det inte hände från tionde våningen, säger Calle Dahlgren, ägare av Calles Betongpump AB.

En betongpumpsförare slogs ner av slangen. OBS: Fotografierna är genrebilder. Foto: Mostphotos

Olyckan inträffade vid 10-tiden på förmiddagen under gjutning av en betongplatta av en husgrund i Lidköping. Det var när betongpumpsföraren skulle plocka ihop betongpumpen som det blev ett luftskott i slangen.

– Slangen rörde sig och slog till honom så han ramlade ner på backen, säger Gunnar Djup, ägare av Stenmarks Bygg i Lidköping som är huvudentreprenör för jobbet.

Enligt polisens uppgifter ska mannen ha slungats en bit bort. Han var också blåslagen och öm i kroppen. Betongpumpsföraren fick skador på huvudet och ena axeln.

Han åkte in till sjukhus och röntgades under eftermiddagen, men blev sedan hemskickad.

– Det är otur, men det är varken maskinernas eller betongpumpförarens fel. Det viktiga är att det har gått bra och jag är glad att det inte hände från tionde våningen, säger Calle Dahlgren, ägare av Calles Betongpump AB.

Calles Betongpump är underentreprenör till Stenmarks Bygg. Det var Calles betongpump som i sin tur hade anlitat betongpumpsföraren.

Enligt Calle Dahlgren är det relativt vanligt med olyckor när det bildas luftskott i betongpumpsslangar. Det kan inträffa när man plockar ihop betongpumpen eller när man gjuter inomhus och kopplar på en slang.

– Det blir en stort tryck i slangen. Luften komprimeras och då kan det bli en stor smäll av det, säger han.

Polisen utreder nu olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Slogs omkull av betongslang efter luftskott – man till sjukhus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig