info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska vill starta tekniskt byggymnasium

Skanska har ansökt om att få starta ett treårigt tekniskt gymnasieprogram med inriktning på byggbranschen. Enligt planerna ska gymnasiet ligga i Växjö och till en början ha plats för 30 elever.

Tanken är att det specialutformade tekniska gymnasiet ska starta hösten 2009. Skanska har ansökt hos Skolverket om att få starta utbildningen och ett besked kommer i höst. Det finns ett klart behov av en ny, teknisk gymnasieutbildning anpassad för bygg, anser Magnus Aniander, utbildningschef på Skanska Sverige.
-Vi har saknat det gamla fyraåriga tekniska gymnasiet som grund för att rekrytera arbetsledare, produktionsledare och produktionschefer, säger han.
Det vill man råda bot på genom att starta den här utbildningen som en grund för framtidens chefer. Enligt Skanska ska utbildningen basera sig på moderna byggmetoder och synsätt. Det ska ges löpande kunskaper om byggbranschen och möjlighet att få viktiga kontaktnät. Eleverna kommer att rekryteras från hela landet och utbildningen ska i hög grad varva teori och praktik. När det gäller praktiken kommer eleverna att ha möjlighet att göra den på sina hemorter.
Om alla planer går i lås är målet att på sikt ha 60 elever i varje årskull på utbildningen.
Namnet på skolan blir Skanskagymnasiet RF Berg. Rudolf Fredrik Berg var Skanskas grundare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska vill starta tekniskt byggymnasium

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig