info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska vill anställa fler

Skanska fick en lägre vinst under förra året. Vinsten blev drygt 3,6 miljarder kronor efter skatt, mot 3,9 miljarder kronor för samma period 2005, visar bokslutet. Bristen på personal är stor. I Sverige behövs både unga och erfarna byggnadsarbetare.

Skanska hade under förra året i medeltal drygt 56 085 personer anställda. Det var en ökning från 53 806 personer året innan.
Men enligt Skanskas presschef Peter Gimbe hade man anställt fler om man bara kunde.
– Om vi bara hittat tillräckligt mycket ny personal med rätt kunskap och erfarenhet, så hade vi anställt fler, säger han.
Brist på personal är ett problem för Skanska på företagets samtliga marknader, såväl i Sverige som i utlandet. Bristen gäller såväl byggnadsarbetare som tjänstemän.
Marknaden är annars bra för Skanska.
– Situationen är liknande i alla länder där vi arbetar. Problemet är inte att hitta bygguppdrag, utan att hitta personal, säger Peter Gimbe.

I Sverige var personalstyrkan ungefär oförändrad förra året. Cirka
12 000 personer var anställda och två tredjedelar av dem var yrkesarbetare. Orsaken till att man inte ökat personstyrkan mer i Sverige är att man har anlitat fler underentreprenörer och att man på olika sätt försökt effektivisera produktionsmetoder, bland annat genom en ökad industrialisering, berättar Christine Gustavsson, informationschef för Skanska Sverige
Men också i Sverige behöver man anställda fler och det gäller både unga, nyrekryterade byggnadsarbetare och tjänstemän, likväl som äldre och erfarna.
– Redan när vi går in i ett projekt måste vi se till att det är bemannat, säger Christine Gustavsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska vill anställa fler

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig