info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska illa ute i Argentina

Skanska är inblandad i en mutskandal i Argentina. Totalt handlar det om över 40 miljoner kronor som misstänks ha gått bland annat till statliga tjänstemän.

Mutskandalen är kopplad till utbyggnaden av en gasledning i norra delen av Argentina, samt ytterligare byggprojekt i Peru och Argentina. Skandalen handlar om både mutor och svarta pengar.
Skanska har hela tiden gett bilden av att företaget samarbetat med Argentinas myndigheter. Utan bolagets egen utredning skulle en fortsättning av processen varit omöjlig. Men efter den senaste veckans händelser har kritiken mot företagets samarbetsvilja varit kraftfull, rapporterar TT.
Nya bevis i domstolsförhandlingarna, bland annat en ljudfil, visar att Skanska undanhållit viktig information. På ljudfilen avslöjar en före detta högt uppsatt chef omfattande korruption inom flera av företagets byggprojekt.
Innehållet i ljudfilen var så brännande att den argentinske presidenten Néstor Kirchner, i förra veckan valde att omedelbart sparka två högt uppsatta tjänstemän, chefen för gasmyndigheten, samt chefen för ett statligt finansiellt institut.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska illa ute i Argentina

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig