info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska hotar att avbryta bygget av den nya Hisingsbron i Göteborg

Bron skulle kosta 3,5 miljarder. Nu vill Skanska ha mer betalt. Men Trafikkontoret vägrar betala.

Det är Svt Nyheter Väst som rapporterar om oenigheterna mellan Trafikkontoret och Skanska som blossat upp.

Trafikkontoret håller inne med en den extrabetalning som Skanska kräver. Skanska vill ha 345 miljoner för extrakostnader. Trafikkontoret har betalat 28 miljoner och vägrar betala resterande belopp.

”Det sätt på vilket Trafikkontoret genomfört projekteringen och projekteringsledningen av entreprenaden har inte nått upp till den standard och fackmässighet som krävs för att genomföra och leda ett byggprojekt av Hisingsbrons omfattning och komplexitet”, skriver Per-Ola Svahn, regionchef för Stora projekt i väst hos Skanska.

På flera punkter ifrågasätter Skanska Trafikkontorets kompetens att driva så här komplicerade projekt. Det talas om bristfälliga underlag, bristande självinsikt och oförmåga.

Bron skulle kosta skattebetalarna 3,5 miljarder från början. En faktura för extrakostnader som lämnades in den första juli, på 318 miljoner kronor, hade förfallodatum den sista juli och har inte betalats av Trafikkontoret. Endast 28 av de 345 miljoner som Skanska begärt har betalats.

Båda parterna vill hitta en lösning tillsammans, men gör man inte det kan man tvingas ta tvisten till domstol. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/skanska-hotar-avbryta-arbetet-med-nya-hisingsbron

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska hotar att avbryta bygget av den nya Hisingsbron i Göteborg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig