info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sju byggjobbare om varför de har jobbet på kroppen

De har alla en sak gemensam. Här är byggnadsarbetarna som gillar sitt jobb så skarpt att de låter det synas på kroppen.

John Johansson, mobilkranförare, Västerhaninge

Läs också Märkt för livet av jobbet: "Tyckte det skulle vara häftigt göra en krantatuering"

”Jag har alltid velat tatuera in en mobilkran på kroppen, men visste inte riktigt hur den skulle se ut. Nu blev det en Liebherr 1055, som är precis som den jag kör idag. Jag såg den här mobilkranen uppritad i instruktions- och reservdelsboken och tänkte att den där måste jag ha. Jag har i så många år suttit i den här typen av kran, egentligen ända sedan 1998.

Jag älskar verkligen mitt jobb och är stolt över min tatuering. De som är i min bransch tycker att man är lite knäpp men att den är häftig. De tycker det är roligt att jag visar att jag gillar mitt jobb.”

Martin Wiman, tornkranförare, Stockholm

”Min tatuering består av en korsad slägga och skiftnyckel, det är ju det jag använder när vi monterar upp kranarna. Jag ville ha något i ansiktet men det gick ju inte att ha en Liebherrkran i pannan. Jag tycker mitt jobb är fantastiskt, det är en pojkdröm, nu sitter jag i en av de största kranarna vid Sergels torg i Stockholm.”

Läs också Pontus har rörtänger på bröstet: ”Jag är rörmokare och jag vill att det ska synas”

Albin Gustafsson, plåtslagare, Lindesberg

”Jag har tatuerat in de tre standardverktygen man har som plåtslagare; hammare, sax och tång. Tatueraren gjorde det konstnärligt och la in plåtbitar. Min morfar och hans bror var plåtslagare så det var lite för att hedra dem jag gjorde tatueringen och så brinner jag ju så för mitt jobb. Jag har det i blodet. Många gör de äldre verktygen i tatueringar, men jag har valt de moderna som jag använder idag.”

Jonas Månsson, plåtslagare, Tomelilla

”Min tatuering består av en plåtsax, plåtslagarhammare, lödkolv och texten ’Proud Craftsman’, (Stolt hantverkare). Jag känner yrkesstolthet och slår mig på bröstet för det jag kan. Vi plåtslagare är ju inte så vanliga och min tatuering väcker ofta nyfikenhet.”

Hans-Olov Ullberg, rörmontör, Piteå

”Jag tänkte att ska jag ha en tatuering ska det vara en rörtång. Tatueraren hjälpte mig att göra en bra bild och så la han till en ros. En del tycker man är korkad som har gjort en tatuering som har med jobbet att göra men jag tycker den är bra och hittar nya detaljer på den hela tiden. Nu funderar jag på att tatuera in något annat med rörmokeri på andra armen, kanske en bockmaskin.”

Axel Hansson, grävmaskinist, Västra Frölunda

”Jag är grävmaskinist och tatuerade grävmaskinen när jag gick på utbildningen. Den tog 15 timmar att göra och jag är jättenöjd. Jag gillar jobbet för är man grävmaskinist är ingen dag den andra lik. Jag är säker på att jag ska fylla ut tatueringen med fler detaljer.”

Niklas Kullgren, plåtslagare, Tungelsta

” Min flickvän är tatuerare och hon fick träna på mig. Det blev en dubbelfals i genomskärning, alltså skarvarna man ser på ett plåttak. Jag är nöjd med den och min flickvän har fortsatt med tatueringarna. Men det är lite svårt för nu har jag tre oavslutade tatueringar på kroppen. Hon har haft andra kunder så hon har inte haft tid att avsluta dem.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sju byggjobbare om varför de har jobbet på kroppen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig