info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sernekeskandalen: "Dröjer inte jättelänge innan vi har bilden"

I fredags avslöjades att Ola Serneke genom ett anonymt konto försökt få sparare att investera i sitt företag, byggjätten Serneke. Sedan dess är vd:n föremål för en internutredning som snart är färdig.

Ola Serneke och Johan Live. Foto: Serneke

Sernekes vd och huvudägare Ola Serneke misstänks under tre år, via ett anonymt konto, haussat sitt företag på aktiespararforumet Placera. Göteborgs Posten avslöjade nyheten i fredags och sedan dess har Ola Serneke själv endast uttalat sig via sitt företags hemsida, där han bland annat säger: ”Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas.”

Samtidigt har röster höjts för hans avgång.

– Han kan inte sitta kvar, utan måste avgå från posten som vd. Detta oavsett om det visar sig att de inlägg han gjort skulle visa sig olagliga eller inte, har Aktiespararnas vd Joacim Olsson sagt.

Chefsjuristen Sverre Linton har också varit kritisk till Ola Sernekes agerande och sagt så här till DN:

– Ola Serneke bör avgå som vd och om han inte gör det själv bör styrelsen agera.

Så vad gör styrelsen? Ola Serneke sitter än så länge kvar på sin post. Men enligt Johan Live, kommunikationschef på Serneke, ser styrelsen allvarligt på det inträffade.

– Styrelsen har inlett en intern utredning. Den pågår just nu för att få hela bilden av det här. Vad som har skrivits, till exempel. Man ska titta på innehållet i kommentarerna, säger Johan Live.

Vilka utreder?

– Det gör vår legala avdelning.

Vilket datum kommer utredningen att vara klar?

– Det är kortare tid än en månad. Jag har inte besked om det, men det kommer rätt snart.

Har det varit hektiskt sedan i fredags?

– Det har varit mycket uppmärksamhet, givetvis. Vi har tillsatt den här interna utredningen men i övrigt fokuserar vi på det vi alltid gör, att leverera byggnation till våra beställare och kunder. Det är fullt fokus på den dagliga driften.

Hur känner Ola Serneke själv?

– Det vill jag inte kommentera, men det är klart att det har varit mycket uppmärksamhet. Det har inte varit av det mer positiva slaget, så det kan man ju sätta sig in i att det inte är så kul.

Hur har det här slagit mot företaget?

– Jag kan inte säga att det slagit på något annat sätt än att det har varit mycket uppmärksamhet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sernekeskandalen: "Dröjer inte jättelänge innan vi har bilden"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig