info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sämre resultat än väntat för Peab

Peab gör ett sämre resultat än väntat under det första kvartalet i år. Förklaringen är bland annat den långa och kalla vintern.

Peabs resultat före skatt blev 74 miljoner kronor det första kvartalet, jämfört med 104 miljoner kronor första kvartalet 2010. Det var också 56 procent sämre än de 169 miljoner kronor analytikerna i snitt hade räknat med. Rörelseresultatet blev 114 miljoner kronor, mot väntade 197 miljoner. Det gav koncernen en rörelsemarginal på 1,3 procent mot väntade 2.4 procent, skriver Placera.nu.

Vintern påverkade resultatet

Enligt kvartalsrapporten så var vinterns påverkan på produktionen mer kännbar än normalt i form av ökade kostnader. I kvartalsrapporten står också att en upparbetning på order tagna i en sämre konjunktur med lägre marginaler har påverkat lönsamheten. Orderingången visar en bred ökning som märks inom alla produktsegmenten, även om det är tydligast vad gäller bostadsproduktionen och inom anläggning. Under 2010 återhämtades i princip hela nedgången som skedde på byggmarknaden under 2009, vilket tyder på utplaning av tillväxten under 2011.

Ny vd på Peab

Tillväxten kommer att bestå inom husbyggandet. Den starkaste tillväxten framöver kommer sannolikt att ligga inom bostäder, men även för kommersiella lokaler och industrifastigheter. Vid årsstämman i går avgick också vd Mats Paulsson som vd för företaget. Han grundade företaget med sin bror, Erik 1959. Ny vd på Peab blir Jan Johansson som har arbetat på Peab i 25 år. Mats Paulsson kommer att sitta kvar i styrelsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sämre resultat än väntat för Peab

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig