info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Så fick Erik ordning på stöket i bilen: "En fröjd"

I ett halvår har det varit kaos i Erik Lundqvists firmabil. Men i måndags började ett nytt liv – med perfekt organiserade verktyg.
– För första gången hade jag ordning, både i skallen och i skåpet, säger han.

Efter en helg av fix blev Erik Lundqvists firmabil betydligt mer organiserad. Foto: Kungslena byggs Instagram-konto

Erik Lundqvist driver sedan ett halvår företaget Kungslena Bygg i Tidaholm i Västergötland, som mestadels är inriktat mot renovering och nybyggen. I takt med att företaget har växt, tagit nya jobb och köpt in nya verktyg har verktygshögen i bilen blivit större och större.

– Behövde man något som låg underst fick man riva halva skåpet för att komma åt det, berättar Erik.

Var det svårt att hinna få ordning när du jobbade?

– Verkligen. Framför allt är det svårt att avsluta i tid på dagen så att man kan få tillbaka grejerna på ett systematiskt sätt. Man ska hämta sonen på dagis och det är bråttom. Då kastar man bara in grejerna och åker.

Till slut fick du nog?

– Precis. Det var inte bara i bilen det blir kaos, utan det blev en sorts kaos i huvudet också. Jag är en ordningsam person i övrigt, så jag ville få struktur på grejerna.

När gjorde du omorganiseringen i bilen?

– Jag fick helt enkelt ta mig tid i helgen. Jag jobbade fredag kväll, lördag och söndag för att få firmabilen precis som jag ville.

Hur har du gjort?

– Jag började med att figursåga tolvmillimeters plyfaskivor efter väggkonturerna och skruvade sedan fast dem i skåpsidorna, som en bas att bygga hyllor på. Jag gjorde även en platta mot hytten där jag hänger stegar, kapskivor och sågklingor.

Erik berättar att han sedan mätte verktygslådorna och anpassade hyllor efter dem. Tunga prylar och maskinlådor hamnade på golvnivå.

– Sedan delade jag in resterande utrymmen till skruv och liknande. Jag skapade ett system där betongskruv, gipsskruv och träskruv ligger uppdelat, säger han.

Bilen bakifrån. Foto: Privat

Skruvdragarna hänger prydligt upphängda intill dörren.

– Och så har jag anpassat utrymmet så att jag får in klyvsåg där bak och har en extrahylla för alla resterande elverktyg.

Så hur kändes det i måndags när du kom till första jobbet med en organiserad firmabil?

– Det var fantastiskt. För första gången hade jag ordning, både i skallen och i skåpet. Det vara bara att plocka det man ville och allt var på sin plats.

Finns det fler fördelar med ordningen?

– Tidigare, när jag svängt och bromsat så har allt möblerats om där inne. Nu står grejerna där de står. Det är en fröjd.

Hur ska du hålla ordningen nu?

– Jag måste bara vara konsekvent och hålla ordning. Men det känns inte så svårt eftersom jag har ett uttänkt system.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Så fick Erik ordning på stöket i bilen: "En fröjd"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig