info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rörläggare i dödsolycka

En rörläggare omkom tidigt på lördagsmorgonen då hans bil exploderade. Förmodligen hade gastuber läckt så att bilen var full med gas som antändes när mannen använde sin fjärrkontrollnyckel för att låsa upp.

Olyckan inträffade i Mörlunda i Småland. Mannen, som var i 70-årsåldern, var egenföretagare och skulle ut på ett driftlarm vid tretiden på lördagsmorgonen.

Joel Persson från arbetsmiljöverket har varit på olycksplatsen, och konstaterar att det var en kraftig explosion. Polisens tekniska utredning pågår, men man tror att det var en gasläcka som orsakade olyckan.
Även Joel Persson anser att den mest troliga orsaken är att någon av gastuberna, eller möjligen en sprayförpackning, i bilen läckt.

Explosionen skedde i så fall på grund av gnistbildning då mannen använde bilens elektriska lås. Joel Persson säger att rörläggare brukar ha gastuber i sina bilar, och att det kan finnas anledning nu att diskutera hur de ska förvaras. För ett par år sedan inträffade en liknande olycka i Kalmar, i det fallet överlevde dock den drabbade mannen.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörläggare i dödsolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig