info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Riksdagsman sparkas från Byggnads

Riksdagsledamoten Gunnar Sandberg (s) varslas om uppsägning av Byggnads i Jämtland-Härjedalen. Orsaken är att han under flera år kunnat läsa enskilda Byggnads ombudsmäns e-post, utan att ha behörighet. Själv känner han sig orättvist behandlad och tänker bestrida uppsägningen.

2002 blev Gunnar Sandberg riksdagsledamot och tog tjänstledigt från sin ombudsmannatjänst på Byggnads i Jämtland-Härjedalen. Han fortsatte dock att vara ordförande och bad Byggnads om att få sin e-post vidaresänd till riksdagen. 2005 avgick han från ordförandeposten men han har också därefter av någon teknisk orsak, fortsatt att få post som var adresserad till flera ombudsmän på avdelningen, däribland den nye ordföranden.
Byggnads styrelse i Jämtland-Härjedalen har nu beslutat att varsla Gunnar Sandberg om uppsägning och förhandlingar kommer så småningom att inledas.
– Han har handlat illojalt mot arbetskamrater i Byggnads och mot Byggnads som arbetsgivare, säger Kalle Sifvertsson, ordförande i avdelningen, som anser att Gunnar Sandberg skulle sagt ifrån att han fick den aktuella posten. I denna fanns bland annat känslig information i personalfrågor.

Men Gunnar Sandberg tillbakavisar bestämt påståendena om illojalitet och säger att han är beredd att strida för sin sak genom hela förhandlingsordningen, både lokalt och centralt.
– Jag bestrider uppsägningen och tycker att den är helt felaktig. Jag tycker att det här är jävligt olustigt säger han.
Han menar att han inte kan läggas till last att Byggnads har vidareförmedlat mail till honom.
Och han tyckte själv inte det var konstigt att han fick mailen, eftersom han fortfarande var anställd på Byggnads.
– Men det här gäller inte bara mailen. Det finns en annan konflikt bakom. De vill ha bort mig, säger han.
Ordföranden, Kalle Sifvertsson, förnekar dock att det finns något annat än e-posten som ligger bakom.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Riksdagsman sparkas från Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig