info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Renoveringar av lägenheter lottas ut

Tycker du att din lägenhet behöver renoveras? I Nybro lottar Nybro Bostads AB ut renoveringar ut till sina hyresgäster. Snickarna Kent Thuresson och Björn Hagblom står bakom idén.

Snickarna Kent Thuresson och Björn Hagblom arbetar som snickare på NBAB, Nybro Bostad AB, där de renoverar lägenheter; byter köksluckor, köksbänkar med mera. Efter en avslutad lägenhetsrenovering började de fundera på hur de skulle kunna överraska hyresgästen.
– Vi skojade om att nu skulle man handla lite gott och bjuda till på en brakmiddag, säger Kent Thuresson.
Inspirerade av alla renoveringsprogram på TV funderade de vidare. Att man skulle lotta ut en renovering till hyresgästerna. De presenterade idén för arbetsgivaren som tände direkt.
– Det är en kanongrej. Vi sticker ut hakan bland bostadsbolagen, säger Kent Thuresson.
Till en början med blir det två lottningar det här året. Den första var i mitten av januari. Kravet är att hyresgästen har bott i lägenheten, under fem år, skött hyresinbetalningarna och inte ha en nyrenoverad lägenhet.
Sedan är det bara att anmäla sig till lotteriet. Den som blir den lycklige vinnaren får sin lägenhet renoverad under en veckas tid.
– Det är kort tid, men vi arbetar extremt snabbt. Vi kommer att ha tid att planera renoveringen och har tillgång till egna målare, elektriker och snickare, säger Kent Thuresson.
En renovering kommer att kosta cirka 50 000 kronor för en normaltrea.
Nybro Bostads AB, som är det största bostadsbolaget i Nybro, äger 2 000 lägenheter i Nybro med omnejd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Renoveringar av lägenheter lottas ut

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig