info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Regeringen vill komma åt svartjobb

Oanmälda kontrollbesök på byggarbetsplatser och krav på personalliggare. Det föreslår nu regeringen för att få bukt med svartjobben.

Regeringen vill införa kraftigare åtgärder mot svartjobb på byggarbetsplatser. En utredning som tillsätts ska se över tre förslag. Att införa personalliggare på byggarbetsplatser. Att införa en skattecentral på internet där arbetsgivaren rapporterar in skatter och avgifter för anställda varje månad. Och att Skatteverket ska kunna göra oannonserade kontrollbesök på byggarbetsplatser.

Finansminister Anders Borg (m) hoppas att arbetet ska komma igång nästa år, men vill inte lämna några exakta besked om när förslag kan bli verklighet. Åtgärderna välkomnas av Skatteverket. Men till tidningen Byggvärlden säger Lars Osihn, verksamhetsutredare på Skatteverket, att man saknar ett solidaritetsansvar från arbetsgivarnas sida i regeringens förslag. Utöver de tre förslagen vill Skatteverket också införa krav på huvudentreprenörer att ansvara för att underentreprenörer betalar skatt och avgifter för sina anställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Regeringen vill komma åt svartjobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig