info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Protester mot färre inspektörer

Byggnads i Norrbotten och Västerbotten protesterar mot de aviserade neddragningarna på Arbetsmiljöverket. - Det får på sikt följder i form av försämrade arbetsmiljöer, säger Ulf Normark, regionalt skyddsombud på Byggnads i Luleå.

Det finns planer på att minska antalet arbetsmiljöinspektörer i Norrbotten med sju personer. Idag finns 27 arbetsmiljöinspektörer i området. Enligt de aviserade neddragningar ska området få nio färre anställda. Två av dem sysslar med administration. Totalt ska arbetsmiljöverket i landet spara 157 miljoner kronor på tre år.

Byggnads
avdelningar i Norr och Västerbotten är djupt oroade över nedskärningarna och oron gäller framförallt tillsynen på alla byggarbetsplatser i länen. De protesterar därför skriftligt till arbetsmiljöverket och arbetsmarknadsdepartementet. De konstaterar att Norr- och Västerbotten utgör en tredjedel av Sveriges yta, vilket medför långa transporter för inspektörerna. En minskning av antalet inspektörer skulle innebära få inspektioner på byggarbetsplatserna, menar man. Byggnads avdelningar begär att det ska finnas ett oförändrat antal inspektörer i området, med mycket goda kunskaper om byggbranschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Protester mot färre inspektörer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig