info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Protest mot storbygge: Bil fastgjuten på arbetsväg

En bil har grävts ner och sedan gjutits fast på en grusväg. Några aktivister har i dag slagit till mot vindkraftsbygget ”Twin Peaks” utanför Sollefteå.

Den fastgjutna bilen. Syftet är att stoppa trafiken på arbetsvägen. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Det är SVT Västernorrland som berättar om protester mot vindkraftsbygget. Det började redan igår då ett gäng personer ockuperade området. Och nu har alltså en bil gjutits fast, oklart när.

SVT hänvisar till en hemsida där aktivisterna skriver att “Mitt på vägen står en spektakulär Mad Max bil som hindrar cementtruckarna från att kunna komma in till området”.

Polis kallades till platsen i dag på morgonen för att utreda vad som hänt. De åkte dit för att kontrollera några personer och utreda om brott begåtts.

Aktivistgruppen skriver i ett pressmeddelande att de “sett det nödvändigt att genom direkt aktion rikta uppmärksamheten på, och försöka sätta stopp” för bygget. Gruppen menar att de måste förhindra “den hänsynslösa exploatering av den norrländska landsbygden”.

Enligt SVT fanns det fortfarande vid lunchtid kvar flera aktivister på platsen. Bland annat satt en person i den nergrävda bilen. Flera andra hade satt sig i träd på området.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Protest mot storbygge: Bil fastgjuten på arbetsväg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig