info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bilen var i vägen – då gjorde byggjobbarna så här

Betongbilen är på plats och redo, men en felparkerad bil står i vägen. Vad gör du? I polska Łódź valde anläggarna att jobba runt problemet.

Polska anläggare gjöt betong runt bil i Lodz.
En felparkerad stadsjeep stoppade inte anläggarna i den polska staden Łódź. Foto: LDZ Zmotoryzowani Łodzianie

När anläggare i den polska staden Łódź skulle gjuta ny betong på en gata uppstod ett oväntat huvudbry – i form av en silverfärgad bil.

Innan gjutningen hade entreprenören kontaktat ägarna till samtliga fordon som stod parkerade på gatan. Alla hade hörsammat uppmaningen om att flytta sina bilar. Utom en.

Läs också Stora hål och sättningar – då hittade han ett monster till råtta: "Ett as"

– Entreprenören hade underrättat den lokala polisen som satte en böteslapp och en varning på bilens vindruta men valde att inte bogsera bort den, säger Jarosław Kostrzewa till den polska nyhetsbyrån Pap.

SE FILM HÄR:

Betongbilen på plats

Kostrzewa driver den populära Facebookgruppen LDZ, som visar ”absurditeter på Łódź gator”, och var först med att uppmärksamma den felparkering som nu blivit en världsnyhet.

– Samtidigt kom betongbilen och entreprenören, som ville undvika ytterligare förseningar, och löste problemet på ett sätt som nu har blivit ännu ett skrattretande kännetecken för Łódź, säger Kostrzewa.

Lösningen var att helt enkelt jobba runt hindret. Videoklipp som laddats upp i Facebookgruppen visar hur anläggarna omsorgsfullt täcker över bilen, bygger en träform omkring och sedan helt enkelt gjuter runt den.

Ingjutna bilen i Lodz blev snabbt ett meme.
”Łódź Edition” av Legos city-serie? Den ingjutna bilen blev snabbt föremål för skämt på internet.

Gjutning i Łódź blev viral

Bilderna på den ensamma bilen, inramad av betongen, blev snabbt virala. Och det verkar som att även ägaren nåddes av nyheten. Kort innan den skulle bogseras bort hämtade någon bilen, i skydd av nattens mörker.

– Boende hörde ett ljud vid två på morgonen och det visade sig att bilen hade kört iväg. Jag tror att det kan ha varit ägaren, säger Kostrzewa från Facebookgruppen LDZ.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bilen var i vägen – då gjorde byggjobbarna så här

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig