info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polsk byggnadsarbetare saknade säkerhetssele

Den polske byggnadsarbetaren förlorade balansen och föll ner på ett gallergolv av metall. Han saknade troligtvis säkerhetssele och avled omedelbart av fallet.

Dödsolyckan inträffade strax före klockan åtta på torsdagsmorgonen på kraftvärmeverket Dåva 2, utanför Umeå. Mannen arbetade på en ställning, cirka åtta meter över golvplanet inne i kraftvärmeverket, enligt Västerbottens-Kuriren. Hur olyckan har gått till är fortfarande oklart. Trots att det fanns tio andra polska byggnadsarbetare på olycksplatsen uppges ingen ha sett mannen före och efter fallet.
– Och som det ser ut nu verkar det som att han inte haft någon säkerhetssele på sig, säger Niclas Sandström, inre befäl vid Umeåpolisen till Västerbottens-Kuriren.
Den omkomne 46-årige byggnadsarbetaren tillhörde en grupp på cirka 100 byggnadsarbetare från det polska företaget Mostostal, som i sin tur är en underentreprenör till den österrikiska entreprenadfirman Austrian Energy and Environments som bland annat levererar och monterar värmepannan.
På Dåva 2 arbetar cirka 270 nationaliteter. Förutom svenskar är det arbetare från Polen, Estland, Tyskland, Österrike och Finland. Arbetet på kraftvärmeverket avbröts i går, men återupptogs i dag på morgonen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polsk byggnadsarbetare saknade säkerhetssele

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig