info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polsk arbetskraft i Hallandsåsen

Skanska Vinci vill ta in polsk arbetskraft från bemanningsföretaget Rimec för att göra klart lining-arbetet i Hallandsåsen. Byggnads i Helsingborg protesterar och anser att det finns många arbetslösa byggnadsarbetare i regionen.

I våras sa Skanska Vinci upp nio liningarbetare med hänvisning att det rådde arbetsbrist. Arbetetsmomentet sköts på framtiden. Nu vill Skanska Vinci ta in det irländska bemanningsföretaget Rimec som tillhandahåller polsk arbetskraft för att göra klart arbetet. Enligt Skanska Vinci handlar det om fyra till fem personer.
– Dels för att de är duktiga och dels för att vi kan ha större flexibilitet om vi måste avbryta jobbet. Det är inte så kul att behöva säga upp folk efter bara två månader. Det skapar ingen bra stämning, säger Per Brusk, projektingenjör för Skanska Vinci.
Byggnads avdelning i Helsingborg protesterar och anser dels att de liningarbetare som blev uppsagda i våras har rätt till återanställning och dels att det finns arbetslösa byggnadsarbetare i regionen.
– Det finns 125 arbetslösa byggnadsarbetare i Helsingborg och 400 arbetslösa byggnadsarbetare i Halland och i Skåne. De kan lika bra ta dem som är arbetslösa. Men det handlar om pengar. Det blir billigare att ta in polsk arbetskraft, säger Bengt Sävström.
Förhandlingar pågår just nu mellan Skanska Vinci och Byggnads avdelning i Helsingborg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polsk arbetskraft i Hallandsåsen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig