info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polisen: Avliden person hittad efter Oceana-branden

En avliden person har hittats efter Oceana-branden i Göteborg. Och mannen var den byggledare från Liseberg som tidigare varit anmäld försvunnen.

NCC om branden i Göteborg
Polisen har funnit en avliden person efter branden. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Under fredagseftermiddagen berättade polisen att man funnit en avliden person inne på området för måndagens Oceana-brand vid Liseberg.

Senare under fredagen bekräftade Liseberg att den avlidne person som hittades var den person, Patrik Gillholm, som tidigare varit anmäld försvunnen. Patrik var engagerad i Oceanaprojektet genom sitt konsultuppdrag som byggledare, var tidigare anställd som projektledare på Liseberg under åren 2016 till 2019.

Läs också Hugo räddade sina kollegor från Oceana-branden – med saxlift

Därefter har han i perioder arbetat för Liseberg som konsult.

–  Det är med djupaste sorg och bestörtning vi via polisen fått information om att en person har hittats avliden på brandplatsen, som med all sannolikhet är vår uppskattade kollega Patrik Gillholm. Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Ska byggas upp på nytt

På ett extrainsatt möte under fredagen samlades Lisebergs styrelse.  Ambitionen är att Oceana ska byggas upp igen.

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och Lisebergs Jubileumsprojekt är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning. Därför har styrelsen enhällig fattat beslut om att ge Lisebergs ledning i uppdrag att utreda och starta upp planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, säger Kurt Eliasson (S), styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polisen: Avliden person hittad efter Oceana-branden

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig