info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polen vann bygglandskamp

Det blev 2-1 till Polen i bygglandskampen mellan Sverige och Polen. Polska föreningen i Stockholm och dess byggnadsarbetare hade utmanat Byggettan. Det blev en spännande match som gav mersmak. En retur planeras till hösten.

I landslagsställen blågult och rödvitt äntrade spelarna planen på Sundbybergs IP för att göra upp. Polens byggjobbare gjorde en chockstart med två snabba mål. Men Byggettans spelare hämtade sig snabbt och flyttade över en stor del av matchen på polsk planhalva. Det resulterade så småningom i en reducering genom straff. Det var vassa chanser från båda håll, svenskarna hade fler chanser, men målvakten Matjoni Jaroslaw tejpade effektivt igen målet. Han blev också matchens lirare.

Efter matchen var det prisutdelning och båda lagen fick pokaler och medaljer. För båda lagen var det en seger att matchen blev av. Det var den polska föreningen Opon som utmanat Byggettan, som representerades på plan av byggnadsarbetare och ombudsmän.
– Det här är ett jätteviktigt initiativ och dessutom fruktansvärt kul, säger Byggettans ordförande Johan Lindholm, för dagen spelande lagledare. Det började med att han var inbjuden till den polska föreningen och så väcktes idén om en match.
Jadwiga Boral, ordförande i den polska föreningen i Stockholm vill gärna ha ett fortsatt samarbete med Byggettan. Både när det gäller fotboll och annat, som berör arbetet.
– Vi planerar en ny match till hösten, säger hon.

Hon berättar att många av de polska byggnadsarbetarna som jobbar i Sverige, gärna vill ha något att göra på fritiden och gärna en sysselsättning där de också kommer i kontakt med svenska arbetare. Närmast ska föreningen, dess byggnadsarbetare och familjer besöka Byggettan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polen vann bygglandskamp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig