info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Plötsligt fick montören ingen lön – isoleringsföretag krävs på storbelopp

En montör fick varken lön eller semesterersättning. Nu stämmer Byggnads ventilations- och isoleringsföretaget i Arbetsdomstolen. Facket kräver också skadestånd för kollektivavtalsbrott.

Ventilations- och isoleringsmontören fick varken lön och semesterersättning. Nu stäms företaget i Arbetsdomstolen Foto: Mostphotos

En montör var tillsvidareanställd i ett företag som bedriver verksamhet med bland annat ventilations- och isoleringsmontering. Montören var tillsvidareanställd och började sin anställning i januari 2019.

Han fick lön den första månaden men under februari månad arbetade montören 198 timmar utan att få ut någon lön alls. Under mars månad arbetade montören 54 timmar, men fick inte betalt för den arbetande tiden.

Företaget har inte heller betalt ut någon semesterersättning under den tid som montören har arbetat i företaget. Nu yrkar Byggnads, via en stämningsansökan i Arbetsdomstolen, att företaget ska betala montören 44 100 kronor för utebliven lön.

Företaget ska också betala semesterersättningen, som uppgår till 9513 kronor, till montören. Dessutom kräver Byggnads att företaget ska betala allmänt skadestånd på 50 000 kronor både till ventilationsmontören och 100 000 kronor till förbundet. Sammanlagt blir det 203 613 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Plötsligt fick montören ingen lön – isoleringsföretag krävs på storbelopp