info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Plötslig skugga? Det kan vara kranförarbus

Solen är här och med den: Kranförare som vill få sig ett skratt.
- Om man kan busa så gör man det, säger tornkranföraren Malin Tidén.

Byggnadsarbetaren hade tagit på sig shorts och t-shirt. Då busade kranföraren Malin Tidén med honom och skuggade med kranen. Foto: Privat

För ungefär två veckor sedan arbetade tornkranföraren Malin Tidén på ett bygge i Halmstadområdet. På marken höll byggnadsarbetarna på med armering av en bottenplatta till ett husbygge.

Det var en fin vårdag, varmt och solsken. Malin hade lite att göra och då började hon svänga med kranen så att bakbryggans skugga föll på två byggnadsarbetare nere på marken.

– Det var bara på skoj. Om man kan busa så gör man det. Det är för att lätta upp stämningen. Det är ingen som tänker på att vi hittar på sådant här.

En av byggjobbarna hade tagit på sig shorts och t-shirt.

– Han ska inte gå i shorts ostraffat, säger Malin med ett skratt.

Hon tog en bild och la ut den i FB-gruppen ”Kranförare a way of life!” men det är först nu, vid publiceringen i Byggnadsarbetaren, som arbetarna får reda på att hon har skuggat dem.

– De blev förvånade och sa att ”Gjorde du det medvetet? De tyckte att det blev kallt som fan”. Så nu vet de att jag gjorde det med flit.

Hur tog de skämtet?

– Om de inte har tänkt på det på 14 dagar, så kommer det nog över det, säger Malin och garvar.

Klipp från filmer på Youtube där kranförare skojar med solande människor.

Inspiration till skuggbilderna har Malin fått från Youtube, där det har lagts ut filmer när kranförare skuggar människor som solar, exempelvis på stranden.
– Jag tycker att det är så fruktansvärt roligt. Jag jobbar aldrig intill någon strand, så jag får busa med dem som jag kan.

Malin Tidén älskar att fotografera och har förevigat många soluppgångar från kranen. Men just skuggor tycker hon är fascinerande.
– Jag gillar att göra skuggbilder med kranen. Det går lättare med mindre kranar. Skuggor är otroligt vackra.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Plötslig skugga? Det kan vara kranförarbus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig