info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Plattsättaren Viktors mardröm – ”Krävs nästan dödshot”

Fotsteg i flytspacklet eller varför inte som igår – någon som levt rövare på nylagda klinkerplattor. I går fick plattsättaren Viktor Bouvin ett snabbt uppvaknande när han kom till jobbet.

Viktor Bouvin arbetar just nu på ett projekt i Duved nära Åre i Jämtland. Han lämnade som vanligt sin arbetsplats mellan fyra och fem i måndagseftermiddag. Det sista han gjorde var att lägga klart ett klinkergolv i ett badrum. Till saken hör att flera andra på arbetsplatsen jobbar in fredagen och skulle alltså stanna kvar ett par timmar på jobbet. Och det hela blev inte bättre av att Viktor Bouvin hade bråttom hem och glömde sätta upp tejp eller någonting annat i dörröppningen. Slutet på den här historien är given – på morgonen efter såg klinkergolvet ut som hela havet stormar.

– Det såg inget fint ut. Någon hade varit inne och trampat på flera av de nylagda plattorna.

Läs också Blev skogstokig - körde på kollega och tog strupgrepp

Har du råkat ut för det här förut?

– Ja absolut. På större byggen händer det i princip alltid om man inte mer eller mindre skrivit ett dödshot mot de som närmar sig tröskeln.

Fungerar det bra med att sätta upp skyltar och tejp som avspärrning?

– Det brukar gå bra då, men ibland skiter folk i det ändå och bara kliver rätt in.

Hur mycket jobb är det med att fixa till skadorna när någon trampat på ett nylagt klinkergolv?

– Det går bra om det är dagen efter. Men går det ett par dagar innan man upptäcker att någon varit inne blir det lite jobbigare. Då är det stor risk att det blir problem med tätskiktet som i sin tur leder till att en mycket större yta måste rivas bort.

Läs också Målade runt – något kom i vägen...

Hur ska det här klampandet stoppas?

– Alla har ett eget ansvar att spärra av och sedan kanske sänka tempot lite på byggena. Det är pressat på alla större byggen, folk stressar och ser sig inte riktig för. Om alla kunde ta det lite lugnare så skulle de hinna tänka efter innan de sätter foten på fel ställe.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Plattsättaren Viktors mardröm – ”Krävs nästan dödshot”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig